5593-logo-hink-bijgesneden.jpg
BSO Merwedeplein

BSO Merwedeplein

Buitenschoolse opvang Merwedeplein heeft 3 groepen.

Het speelgoed en de activiteiten zijn aangepast voor de leeftijdscategorie van de groepen. We kijken meer naar de groepen op school, omdat kinderen dan met klasgenoten in de BSO groep zitten en minder naar de leeftijd voor de groepsindeling. We maken wel gebruik van opendeuren beleid. Dit betekent dat de kinderen kunnen kiezen waar ze willen spelen en met welke activiteit ze mee willen doen. Dat mag in iedere ruimte die ze willen. We kijken wel of een activiteit geschikt is voor een kind en adviseren kinderen dan wel om mogelijk met een andere activiteit mee te doen. 

 

De Mini's

 De Mini's zijn kinderen  van groep 1 van de basisschool. Zij worden opgevangen in de ruimte waar overdag de peuterspeelzaal is. Dit is een kleine overzichtelijke groep, wat erg fijn is als kinderen net naar school zijn. Dat is al een hele verandering en dan na school ook nog naar de BSO. Voor veel kinderen is het ook een bekende ruimte als ze ook naar de peuterspeelzaal zijn geweest. Er is veel aandacht voor kinderen om hun verhaal kwijt te kunnen en de activiteiten zijn afgestemd op spelen en ontspannen.

BSO Merwedeplein - De Mini's
BSO Merwedeplein - De Mini's
BSO Merwedeplein - De Mini's

De Midi's

De Midi's zijn de kinderen van groep 2, 3 en 4. Zij worden opgevangen op de vide. Hier is veel ruimte om te spelen en er zijn veel mogelijkheden om met vriendjes in aparte hoeken te spelen. Ook hier is het belangrijk dat kinderen hun verhaal van kwijt kunnen.  

BSO Merwedeplein - De Midi's
BSO Merwedeplein - De Midi's
BSO Merwedeplein - De Midi's

De Maxi's

De Maxi's zijn de kinderen vanaf groep 5. Zij worden opgevangen op het leerplein van de school in de centrale hal. Zij hebben vaak andere behoeften en willen met vrienden of vriendinnen spelen en samen avonturen beleven.

BSO Merwedeplein - De Maxi's
BSO Merwedeplein - De Maxi's
BSO Merwedeplein - De Maxi's